INSTRUMENTALISTEN 1
(NIET SLAGWERKERS)

cursus ritmische ontwikkeling
voor instrumentalisten.

BIJ AANKOOP VAN DEZE CURSUS
KRIJG JE GRATIS EEN PAAR STOKKEN 

Wat kun je verwachten in deze cursus?

10 lesmodules te beginnen met basis ritme, notatie van ritme en het spelen op de Puls.
Een zeer effectieve cursus die je snel helpt jezelf ritmisch te ontwikkelen.

Intruductie

Alles wat je nodig hebt om met deze cursus te starten: 2 handen en een voet. Je leert hier L/R spelen, spelen op de Puls en de basis notatie voor ritme in verschillende maatsoorten.

Leer snel en met plezier noten lezen.

Leer spelenderwijs in je eigen tempo noten/ritme lezen met behulp van Audio, Video en Play Along. Plezier is de drijfveer om muziek te maken..!

Leer strak en ritmisch spelen.

In deze beginners cursus behandelen we voornamelijk de basis van ritmische patronen in vele maatsoorten, waarbij je telkens je voet als Puls mee speelt. Zo leer je op een eenvoudige manier snel noten/ritme lezen om een stevig fundament te ontwikkelen voor vervolg cursussen.

Les methode

Alle cursussen bestaan uit een uitgebreide selectie oefenmateriaal met begeleidende Video fragmenten (in twee verschillende views voor een optimaal overzicht), veel Audio voorbeelden en Loops of Play Along om mee te spelen. Deze zijn gerelateerd aan de betreffende oefeningen.

PLUS... een GRATIS Theorie cursus met betrekking tot ritmische vorming!

Har Caanen

Je persoonlijke slagwerk leraar

Har Caanen startte al op vroege leeftijd met het spelen van slagwerk. Op zestienjarige leeftijd deed hij toelating aan het Conservatorium in Maastricht waar hij behalve Slagwerk ook Directie en Schoolmuziek studeerde. Op zijn achttiende begon hij als slagwerk docent aan de Stedelijke Muziekschool van Maastricht waaraan hij meer dan 30 jaar verbonden bleef. Toen hij in 1976 cum laude afstudeerde aan het conservatorium volgde al snel een aanstelling als slagwerk docent aan datzelfde conservatorium.
Hij leidde tal van muziek docenten op en ontwikkelde een unieke methode voor slagwerk en ritmische ontwikkeling: All-About-Rhythm. Deze methode leert iedere gemotiveerde ‘student’ zichzelf stapsgewijs ritmisch te ontwikkelen (in de juiste volgorde van moeilijkheidsgraad tot op elk niveau). Alle in zijn carrière opgedane ervaring heeft geresulteerd in deze unieke ‘All About Rhythm’ methodiek.