INSTRUMENTALISTEN 2
(NIET SLAGWERKERS)

cursus ritmische ontwikkeling
voor instrumentalisten.

Wat kun je verwachten in deze cursus?

Deze 2e cursus is een vervolg op Instrumentalisten 1 Ook weer 10 lesmodules  voor alle instrumentalisten (niet voor slagwerkers..!) met nog meer uitleg over patronen en de juiste telling, Swing interpretatie, Accenten en ritmische verschuivingen, maatwisselingen, syncopisch spel en het spelen op de Puls. Een zeer effectieve cursus die je snel helpt jezelf ritmisch goed te ontwikkelen.

Instrumentalist deel 2

Ritme is naast Melodie en Harmonie een belangrijk aandachtspunt wil je echt goed leren spelen.
Hier leer je hoe je dit kunt aanpakken en hoe je ritmische problemen kunt tackelen.

Snel lezen en interpreteren

Ritme snel zien en op de juiste manier interpreteren, dat leer je hier. Accenten, verschuivingen, maatwisselingen en syncopisch spel en snel lezen in verschillende maatsoorten, zoals de Alla Breve maatsoort.

Strak en Ritmisch

In deze vervolgcursus Ritmische Ontwikkeling leer je stijl gebonden strak of meer Rubato ‘vrij in de maat’ spelen, maar…
Je voet meespelen blijft je anker waarmee je ook hier verder gaat.

Les methode

Alle cursussen bestaan uit een uitgebreide selectie oefenmateriaal met begeleidende Video fragmenten (in twee verschillende views voor een optimaal overzicht), veel Audio voorbeelden en Loops of Play Along om mee te spelen. Deze zijn gerelateerd aan de betreffende oefeningen.

PLUS... een GRATIS Theorie cursus met betrekking tot ritmische vorming!

Har Caanen

Je persoonlijke slagwerk leraar

Har Caanen startte al op vroege leeftijd met het spelen van slagwerk. Op zestienjarige leeftijd deed hij toelating aan het Conservatorium in Maastricht waar hij behalve Slagwerk ook Directie en Schoolmuziek studeerde. Op zijn achttiende begon hij als slagwerk docent aan de Stedelijke Muziekschool van Maastricht waaraan hij meer dan 30 jaar verbonden bleef. Toen hij in 1976 cum laude afstudeerde aan het conservatorium volgde al snel een aanstelling als slagwerk docent aan datzelfde conservatorium.
Hij leidde tal van muziek docenten op en ontwikkelde een unieke methode voor slagwerk en ritmische ontwikkeling: All-About-Rhythm. Deze methode leert iedere gemotiveerde ‘student’ zichzelf stapsgewijs ritmisch te ontwikkelen (in de juiste volgorde van moeilijkheidsgraad tot op elk niveau). Alle in zijn carrière opgedane ervaring heeft geresulteerd in deze unieke ‘All About Rhythm’ methodiek.

Wat is de beste cursus voor jou?

Weet je niet zeker welke cursus je het best kunt kiezen?

Vraag dan GRATIS en zonder  verplichtingen advies aan door het onderstaand formulier in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op via telefoon of email.

Scroll naar boven