INSTRUMENTALISTEN 3
(NIET SLAGWERKERS)

cursus ritmische ontwikkeling
voor instrumentalisten.

Wat kun je verwachten in deze cursus?

Deze 3e cursus is een vervolg op Instrumentalisten 2. Ook weer 10 lesmodules met in totaal 125 stappen (praktische oefeningen) voor alle instrumentalisten (dus niet voor slagwerkers..!) die zich verder willen verdiepen op het gebied van Ritme, Onafhankelijkheid en Coördinatie tussen je handen en je voet met nog meer uitleg over accenten, ritmische verschuivingen, maatwisselingen, syncopisch spel en het spelen op de Puls. Een zeer effectieve cursus die je snel helpt jezelf ritmisch goed te ontwikkelen.

Instrumentalist deel 3

D.m.v. Accenten, verschuivingen en Antimetrische figuren leer je steeds meer los te komen van de maatsoort, terwijl je voet, je anker je het nodige houvast geeft om niet uit de bocht te vliegen

Snel lezen = Snel zien

Nu je het lezen onder de knie hebt ga je onmiddelijk het ritme zien en op de juiste wijze interpreteren. Samenvoegen van Patronen of lezen in Alla Breve en maatwisselingen helpen je daarbij

Coördinatie en Complementair

Ritme staat nooit op zich. Het is verankerd aan een Puls. Hier leer je de coördinatie van polyritmiek en Anti-Metrische figuren, als ook 2 tegen 3, 3 tegen 4 enz. complementair samen te spelen op je eigen instrument.

Deze lesmethode

Deze cursus bestaan uit een uitgebreide selectie oefenmateriaal van totaal 125 oefeningen met begeleidende Audio voorbeelden en Loops of Play Along om mee te spelen. Deze voorbeelden zijn gerelateerd aan de betreffende oefeningen.

PLUS... een GRATIS Theorie cursus met betrekking tot ritmische vorming!

Har Caanen

Je persoonlijke coach

Har Caanen startte al op vroege leeftijd met het spelen van slagwerk. Op zestienjarige leeftijd deed hij toelating aan het Conservatorium in Maastricht waar hij behalve Slagwerk ook Directie en Schoolmuziek studeerde. Op zijn achttiende begon hij als slagwerk docent aan de Stedelijke Muziekschool van Maastricht waaraan hij meer dan 30 jaar verbonden bleef. Toen hij in 1976 cum laude afstudeerde aan het conservatorium volgde al snel een aanstelling als slagwerk docent aan datzelfde conservatorium.
Hij leidde tal van muziek docenten op en ontwikkelde een unieke methode voor slagwerk en ritmische ontwikkeling: All-About-Rhythm. Deze methode leert iedere gemotiveerde ‘student’ zichzelf stapsgewijs ritmisch te ontwikkelen (in de juiste volgorde van moeilijkheidsgraad tot op elk niveau). Alle in zijn carrière opgedane ervaring heeft geresulteerd in deze unieke ‘All About Rhythm’ methodiek.

Wat is de beste cursus voor jou?

Weet je niet zeker welke cursus je het best kunt kiezen?

Vraag dan GRATIS en zonder  verplichtingen advies aan door het onderstaand formulier in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op via telefoon of email.

Scroll naar boven