VK conservatorium 1
RITMISCHE VOORBEREIDINGEN

De beste cursus voor instrumentalisten (niet voor slagwerkers) als voorbereiding op een vakopleiding.

Wat kun je verwachten in deze cursus?

Wil jij als aankomend Student Conservatorium of andere Muziek Vakopleiding het beste uit jezelf halen, wil je dat snel en effectief bereiken, start dan voordat je aan zo`n opleiding begint met deze cursus Ritmische Ontwikkeling… Je zult er veel profijt van hebben..! 10 goed opgebouwde lesmodules in verschillende maatsoorten met verschillende notaties met de juiste telling van ritme en… het meespelen van de Puls. Een zeer effectieve cursus die je snel helpt jezelf ritmisch te ontwikkelen.

Introductie

Alles wat je nodig hebt om met deze cursus te starten: 2 handen en 1 voet. Je leert hier L en R hand onafhankelijk van elkaar te gebruiken, spelen op de Puls en de basis notatie voor ritme in veel verschillende maatsoorten.

Leer snel noten lezen

Leer heel gericht en effectief in je eigen tempo noten/ritme lezen met behulp van Audio, Video en Play Along. Plezier is de drijfveer om muziek te maken!

Leer ritmisch spelen.

In deze beginners cursus behandelen we voornamelijk ritmische patronen in veel verschillende maatsoorten, waarbij je telkens je voet als Puls mee speelt. Zo leer je  strak spelen en goed timen. Ook leer je snel noten/ritme lezen om een stevig fundament te ontwikkelen voor vervolg cursussen.

Les methode

Alle cursussen bestaan uit een uitgebreide selectie oefenmateriaal met begeleidende Video fragmenten (in twee verschillende views), veel Audio voorbeelden en Loops of Play Along om mee te spelen, gerelateerd aan de betreffende oefeningen.

PLUS... een GRATIS Theorie cursus met betrekking tot ritmische vorming!

Wat is de beste cursus voor jou?

Weet je niet zeker welke cursus je het best kunt kiezen?

Vraag dan GRATIS en zonder  verplichtingen advies aan door het onderstaand formulier in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op via telefoon of email.

Har Caanen

Je persoonlijke slagwerk leraar

Har Caanen startte al op vroege leeftijd met het spelen van slagwerk. Op zestienjarige leeftijd deed hij toelating aan het Conservatorium in Maastricht waar hij behalve Slagwerk ook Directie en Schoolmuziek studeerde. Op zijn achttiende begon hij als slagwerk docent aan de Stedelijke Muziekschool van Maastricht waaraan hij meer dan 30 jaar verbonden bleef. Toen hij in 1976 cum laude afstudeerde aan het conservatorium volgde al snel een aanstelling als slagwerk docent aan datzelfde conservatorium.
Hij leidde tal van muziek docenten op en ontwikkelde een unieke methode voor slagwerk en ritmische ontwikkeling: All-About-Rhythm. Deze methode leert iedere gemotiveerde ‘student’ zichzelf stapsgewijs ritmisch te ontwikkelen (in de juiste volgorde van moeilijkheidsgraad tot op elk niveau). Alle in zijn carrière opgedane ervaring heeft geresulteerd in deze unieke ‘All About Rhythm’ methodiek.

Scroll naar boven