VK conservatorium 2
RITMISCHE VOORBEREIDINGEN

De beste cursus voor instrumentalisten als voorbereiding op een vakopleiding.

Wat kun je verwachten in deze cursus?

Wil jij als aankomend Student Conservatorium of een andere Muziek Vakopleiding het beste uit jezelf halen, wil je dat snel en effectief bereiken, start dan met deze cursus Ritmische Ontwikkeling… je zult er veel profijt van hebben, want in deze vervolg cursus ook weer 10 lesmodules uiteenlopend van accenten en verschuivingen, maatwisselingen, syncopisch spel, Swing interpretatie en alle maatsoorten in relatie tot elkaar enz. enz.  Een zeer effectieve cursus die je snel helpt jezelf ritmisch te ontwikkelen

Vervolg VK 1

Ritme is een extra aandachtspunt als je echt goed wil leren spelen in verschillende stijlen en maatsoorten. Hier leer je dat snel en effectief aan te pakken

Snel lezen en interpreteren

Ritme snel onderscheiden en lezen is een kwestie van vaak doen. Hier vind je goed opgebouwde oefeningen die je snel helpen ritmische problemen op te lossen en op een juiste te interpreteren, met behulp van Audio, Video en Play Along. 

Strak en ritmisch spelen

Hier leer je hoe je ritme strak en energiek kunt neerzetten. Dit doe je door constant je voeten mee te spelen als anker waarop ritme is gebouwd. Een must voor elke Vakstudent..!

Les methode

Alle cursussen bestaan uit een uitgebreide selectie oefenmateriaal met begeleidende Video fragmenten, veel Audio voorbeelden en Loops of Play Along om mee te spelen. Deze zijn gerelateerd aan de betreffende oefeningen.

PLUS... een GRATIS Theorie cursus met betrekking tot ritmische vorming!

Wat is de beste cursus voor jou?

Weet je niet zeker welke cursus je het best kunt kiezen?

Vraag dan GRATIS en zonder  verplichtingen advies aan door het onderstaand formulier in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op via telefoon of email.

Har Caanen

Je persoonlijke slagwerk leraar

Har Caanen startte al op vroege leeftijd met het spelen van slagwerk. Op zestienjarige leeftijd deed hij toelating aan het Conservatorium in Maastricht waar hij behalve Slagwerk ook Directie en Schoolmuziek studeerde. Op zijn achttiende begon hij als slagwerk docent aan de Stedelijke Muziekschool van Maastricht waaraan hij meer dan 30 jaar verbonden bleef. Toen hij in 1976 cum laude afstudeerde aan het conservatorium volgde al snel een aanstelling als slagwerk docent aan datzelfde conservatorium.
Hij leidde tal van muziek docenten op en ontwikkelde een unieke methode voor slagwerk en ritmische ontwikkeling: All-About-Rhythm. Deze methode leert iedere gemotiveerde ‘student’ zichzelf stapsgewijs ritmisch te ontwikkelen (in de juiste volgorde van moeilijkheidsgraad tot op elk niveau). Alle in zijn carrière opgedane ervaring heeft geresulteerd in deze unieke ‘All About Rhythm’ methodiek.

Scroll naar boven