VK conservatorium 3
RITMISCHE VOORBEREIDINGEN

De beste cursus voor instrumentalisten als voorbereiding op een vakopleiding.

Wat kun je verwachten in deze cursus?

Wil jij als (aankomend) Student Conservatorium of een andere Muziek Vakopleiding het beste uit jezelf halen, wil je dat snel en effectief bereiken, start dan met deze cursus Ritmische Ontwikkeling… je zult er veel profijt van hebben. Deze vervolg cursus ook weer 10 lesmodules met meer dan 140 oefeningen uiteenlopend van accenten en verschuivingen, maatwisselingen, syncopisch spel, alle maatsoorten in relatie tot elkaar enz. enz.  Een zeer effectieve cursus die je snel helpt jezelf ritmisch te ontwikkelen.

Vervolg VK 2

In deze 3e cursus voor de (aankomend) student aan een conservatorium, leer je o.a. los te komen van de maatsoort d.m.v. accenten, verschuivingen, anti-metrische figuren enz. terwijl je voet, je anker, je het nodige houvast geeft.

Snel lezen = Snel zien

Nu je het lezen van ritme onder de knie hebt ga het onmiddellijk zien en heb je meer aandacht voor timing en interpreteren. Samenvoegen van patronen of spelen in Alla Breve, gecombineerd met maatwisselingen helpen je daarbij

Strak of Rubato

Ritme staat nooit op zich en is meestal verankerd aan een Puls. Hier is veel aandacht voor coördinatie van poly-ritmiek en anti-metrische figuren, maar ook 2 tegen 3 of 3 tegen 4 enz.. complementair samenspel komt aan bod. Een must voor elke Vakstudent..!

De lesmethode

Alle cursussen met in totaal 140 stappen,  bestaan uit een uitgebreide selectie oefenmateriaal met begeleidende Audio/Video voorbeelden en Loops of Play Along om mee te oefenen. Deze zijn gerelateerd aan de betreffende oefeningen.

PLUS... een aantal GRATIS coach gesprekken met betrekking tot ritmische vorming!

Wat is de beste cursus voor jou?

Weet je niet zeker welke cursus je het best kunt kiezen?

Vraag dan GRATIS en zonder  verplichtingen advies aan door het onderstaand formulier in te vullen.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op via telefoon of email.

Har Caanen

Je persoonlijke coach

Har Caanen startte al op vroege leeftijd met het spelen van slagwerk. Op zestienjarige leeftijd deed hij toelating aan het Conservatorium in Maastricht waar hij behalve Slagwerk ook Directie en Schoolmuziek studeerde. Op zijn achttiende begon hij als slagwerk docent aan de Stedelijke Muziekschool van Maastricht waaraan hij meer dan 30 jaar verbonden bleef. Toen hij in 1976 cum laude afstudeerde aan het conservatorium volgde al snel een aanstelling als slagwerk docent aan datzelfde conservatorium.
Hij leidde tal van muziek docenten op en ontwikkelde een unieke methode voor slagwerk en ritmische ontwikkeling: All-About-Rhythm. Deze methode leert iedere gemotiveerde ‘student’ zichzelf stapsgewijs ritmisch te ontwikkelen (in de juiste volgorde van moeilijkheidsgraad tot op elk niveau). Alle in zijn carrière opgedane ervaring heeft geresulteerd in deze unieke ‘All About Rhythm’ methodiek.

Scroll naar boven