Blues Swing en Bebop beginner

7. De achtste noot/rust op en na de tel

In aansluiting op de vorige modules gaan we meer oefeningen spelen met achtste noten op en na de tel en met 16de noten… dit in combinatie met bas en hi-hat.

6. Voorbereidende oefeningen voor 16e noten

In deze module gaan we leren hoe we 16e noten spelen. Het zal niet het meest voorkomende patroon zijn in blues en swing maar toch belangrijk omdat het precies past op een kwart noot.   We zullen dit patroon voornamelijk technisch oefenen.

5. De (Jazz) Wals

We gaan ons voorbereiden op de (jazz) wals, de 3/4 maat.   Maar voor het zover is spelen we 5 technische oefeningen die je daarvoor nodig hebt.

4. Blues, en het gebruik van een Crash-bekken.

Nu je al wat slagtechniek en de eerste noten hebt geleerd, kunnen we starten met drummen. Wat heb je nodig? In de Video vertel ik je wat je nodig hebt om met deze beginners cursus door te gaan. https://vimeo.com/333795247/547fba364a?width=80%&height=80%

2. De eerste noten/rusten

Je hebt al wat slagtechniek geoefend, dus gaan we nu enkele eenvoudige noten leren lezen die we straks nodig hebben. Je kunt het beste de volgende oefenmethode toepassen: Kijk eerst naar de Video Luister daarna naar de Audio En speel vervolgens de oefening en tel hardop mee